Naročanje

Spletno tik tak naročanje
Medicinska masaža Ogrin,
SQUASHLAND Ljubljana,
Štepanjsko naselje.


Spoštovani. 
Storitve medicinske masaže so na voljo vsak dan.
Za naročanje uporabite TIK TAK NAROČANJE, kjer so na voljo vsi prosti termini.

Pri iskanju termina začnite z 20 minutno terapijo, da se pokažejo vsi prosti termini.
Za terapije ob SOBOTAH me prosim pokličite.
Podatke o lokaciji in kje parkirati, dobite na e-mail ob rezervaciji termina.


+386 31 669 875
  •  Deutsch
  •  English
  •  Hrvatski
  •  Srbski

Lokacija

Kje se nahajamo?
Poglej
Najdi nas na Facebooku

Terapevtska masaža

Terapevtska masaža je posebna oblika masaže, ki je namenjena lajšanju bolečin in težav gibnega sistema. Terapija se izvaja lokalno, na območju bolečine ali periferno glede na vzrok bolečine. Terapevt med izvajanjem terapije ugotovi vzrok težave in stranki da napotke, kako se izogniti ponovnemu zakrčenju ali novim težavam. Cilj terapevtske masaže je lajšanje ali odprava bolečin in izboljšanje gibljivosti telesa.

Terapevtska masaža ni primerljiva s klasično masažo, saj ne gre za razbijanje vozlov, močno gnetenje mišic, športno masažo ali kiropraktiko. Pomaga pri akutnih in kroničnih poškodbah, ponavljajočih bolečinah ter poškodbah zaradi mišičnih preobremenitev, omejenem gibanju zaradi bolečin, glavobolu, migreni, bolečih dojkah, zakrčenem vratu (heksenšus), bolečinah in težavah v vratu, ramenskem obroču, hrbtu, kolkih, kolenih, gležnjih in stopalih.

Prednosti terapevtske masaže so takojšnje olajšanje bolečin pri kroničnih in akutnih bolečinah mišično-skeletnega aparata, odlični rezultati že v nekaj minutah tudi pri dolgotrajnih poškodbah ali močno omejenem gibanju, olajšujoča za stranko, že prva terapija lahko prinese učinke, da ni potrebno veliko. Terapevtska masaža se izvaja z zahtevno manualno tehniko, ki omogoča delovanje na boleče predele oziroma zakrčene strukture. Terapija vzdraži predele in jim da impulz, ki sprosti napetost, povrne prožnost in poveča prekrvavitev, ter zmanjša ali celo odpravi bolečino.

Terapevt deluje neposredno in posredno na del telesa, kar stranka čuti kot neprožno mišico ali bolečino na prirastišču ali sevanje bolečine. Terapija omogoča, da se med obravnavo preobremenjenih delov ali dolgotrajnih poškodb prodre v globino in s tem do vzroka bolečine, pri čemer se bolečina praviloma ne vrne in poškodba se sanira. Tehnika terapevtske masaže je enako učinkovita pri poškodbah, ki so stare 3 dni ali 10 let. Po obravnavi se stopnja bolečine lahko zmanjša do 70 odstotkov.

Opravljanje terapevtske masaže omogoča tudi preventivno delovanje, kar pomeni, da lahko redno izvajanje masaže prepreči nastanek bolečin in težav ter poskrbi za boljše počutje in gibljivost telesa. Pomembno je tudi omeniti, da se terapevtska masaža izvaja ob upoštevanju individualnih potreb stranke in v sodelovanju s stranko.

Miha Ogrin izvaja terapijo vratu
Miha Ogrin izvaja terapijo vratu