Naročanje

Spletno tik tak naročanje
Spoštovani, 
storitve medicinske masaže so na voljo vsak delovnik med 10.15 in 13.45 uro. Naročanje poteka preko zgornjega Tik Tak obrazca.
Pri iskanju termina začnite z 20 minutno terapijo, da se pokažejo vsi prosti termini.

Medicinska masaža Ogrin
je od marca 2022 na novi lokaciji.

Podatke o lokaciji in kje parkirati,
dobite na e-mail ob rezervaciji termina.


+386 31 669 875
 •  Deutsch
 •  English
 •  Hrvatski
 •  Srbski

Lokacija

Kje se nahajamo?
Poglej
Najdi nas na Facebooku

Povečanje aktivne kapacitete pljuč

Terapija jza povečanje aktivne kapacitete pljučje namenjena sprostitvi prsnega koša. S tem se omogoči povečanje aktivne kapacitete pljuč oziroma povečanje aktivne pljučne kapacitete. Posledično lažje zadihamo.

Lahko se zgodi, da je težava z nezmožnostjo vdiha in/ali izdiha, povezana z neprožnostjo prsnega koša in/ali zakrčenostjo trebušne prepone. Nezmožnost polnega vdiha poslabšajo tudi stanja, kot so: 
 • astma
 • menopavza
 • panični napadi
 • depresija
 • razne oblike anksioznosti, kot je na primer socialna anksioznost, obsesivno-kompulzivna motnja ali OCD, posttravmatska stresna motnja ali PTSM, itd.
 • umikanje v samoto

Terapija za povečanje aktivne kapacitete pljuč se kaže nekje med zmerno zakrčenostjo za kar je dovolj ena terapija ali kompleksno zakrčenostjo za katero je potrebnih več dodatnih terapevtskih masaž.
Zaradi raznolikosti človeških teles in vzrokov težav, je terapija prilagojena vsakemu posamezniku in se njenega poteka ne da predvideti vnaprej. 
Terapija sprostitve poteka skozi izkušnjo vašega lažjega vdiha in izdiha po vsakem sklopu prijemov. Istočasno skozi pogovor iščem fizične travme na prsnem košu, ter sprožilce psiholoških odzivov skozi dodatna zakrčenja vezanih na dihanje.

Terapija za aktivno povečanje kapacitete pljuč se izvaja samo enkrat. Po potrebi pa se zaradi kompleksnosti težave dodatno izvajajo le terapevtske masaže. 

Če se sprašujete kaj je kompleksno zakrčenje, naj vam povem, da sem pri eni osebi porabil več kot 100 ur za popolno sprostitev vseh struktur, da je oseba lahko izkoristila ves potencial maksimalnega vdiha in izdiha. 
Po terapiji je s časoma (v tem primeru eno leto) ob lastnem angažmaju in pomoči psihoterapevta izzvenel na minimum prej nadpovprečen nemir (OKM oz. OCD) in misel na samomor.

Starši, ki so na terapiji prisotni z otrokom, že med terapijo opazijo, da se otrok po letih resnosti nasmeji, ker lahko zadiha. To velja tudi za vse ostale.

Več preberite na zavihku mnenja strank:
"Miha mi je odprl pljuča. V mladosti sem bila astmatik in pogosto prebolevala prehlade in pljučnice, zato nikoli nisem imela prostora v pljučih za dihanje. Sploh ne vem, če lahko opišem občutek, ko imaš nenadoma večja pljuča. Ko globoko vdihneš in čutiš, da se ti pljuča res napolnijo do vrha, vse do ključne kosti in zgornjega dela lopatic."

Na žalost, boste sami iskali rešitev z pomanjkanjem vdiha in ali izdiha, ko boste že zelo v bedu (kot pove Miha). Občutek nemoči oz samote vas bo zavajal pred iskanjem rešitve. 

In še skrivnosti:
 • vdih v sproščenem stanju je najpomembnejši, kakršno koli predihavanje in dihanje na silo naprimer s prepono tega ne reši. Če predihvate in imate občutek, da je bolje naj vam povem, in vi tudi veste, da vaše dihanje ni v redu, ni bilo in ne bo s takšnim pristopom. Vrednosti kapacitete pljuč na spiromertiji so kljub težavi v okviru mejnih vrednosti ali malenkost pod povprečjem,
 • podočnjaki lahko nakazujejo težavo z dihanjem v sproščenem stanju, z terapijo pa se jih ne da odpravit, le omiliti.

Več o pljučni kapaciteti si lahko prebrete na Wikipediji.

Terapija za povečanje aktivne kapacitete pljuč

Terapija za povečanje aktivne kapacitete pljuč