Naročanje

Spletno tik tak naročanje
Medicinska masaža Ogrin,
SQUASHLAND Ljubljana,
Štepanjsko naselje.


Spoštovani. 
Storitve medicinske masaže so na voljo vsak dan.
Za naročanje uporabite TIK TAK NAROČANJE, kjer so na voljo vsi prosti termini.

Pri iskanju termina začnite z 20 minutno terapijo, da se pokažejo vsi prosti termini.
Za terapije ob SOBOTAH me prosim pokličite.
Podatke o lokaciji in kje parkirati, dobite na e-mail ob rezervaciji termina.


+386 31 669 875
  •  Deutsch
  •  English
  •  Hrvatski
  •  Srbski

Lokacija

Kje se nahajamo?
Poglej
Najdi nas na Facebooku

Povečanje aktivne kapacitete pljuč

Terapija za povečanje aktivne kapacitete pljuč si prizadeva sprostiti prsni koš, kar omogoča povečanje pljučne kapacitete in lažje dihanje. Možno je, da nezmožnost polnega vdihavanja in/ali izdihavanja izhaja iz neprožnosti prsnega koša in/ali krča diafragme. Različni pogoji, kot so astma, menopavza, napadi panike, depresija, anksiozne motnje in socialno umikanje, lahko poslabšajo nezmožnost popolnega vdihavanja. Terapija je prilagojena posamezniku, njen potek pa ni mogoče napovedati vnaprej zaradi raznolikosti človeških teles in vzrokov za težavo.

Terapija za povečanje aktivne kapacitete pljuč je indicirana za zmerno do kompleksno krčenje prsnega koša. Pri kompleksnih krčenjih je morda potrebnih več dodatnih terapevtskih masaž. Terapija poteka preko izkušnje lažjega vdihavanja in izdihavanja po vsakem nizu gibov, hkrati pa terapevt išče telesne travme na prsnem košu in sprožilce psiholoških odzivov prek dodatnih dihalno povezanih krčenj.

Terapija za povečanje pljučne kapacitete se izvede le enkrat, vendar pa so morda potrebne dodatne terapevtske masaže glede na zapletenost težave. Terapija je pomagala ljudem premagati težave z dihanjem in se počutiti bolje čustveno. Pomembneje kot vsaka prisilna dihalna tehnika, kot je zadrževanje diha, je sproščeno dihanje, ki rešuje problem. Če imate težave z dihanjem, je pomembno, da poiščete pomoč čim prej.

Če se sprašujete kaj je kompleksno zakrčenje, naj vam povem, da sem pri eni osebi porabil več kot 100 ur za popolno sprostitev vseh struktur, da je oseba lahko izkoristila ves potencial maksimalnega vdiha in izdiha. 
Po terapiji je s časoma (v tem primeru eno leto) ob lastnem angažmaju in pomoči psihoterapevta izzvenel na minimum prej nadpovprečen nemir (OKM oz. OCD) in misel na samomor.

Starši, ki so na terapiji prisotni z otrokom, že med terapijo opazijo, da se otrok po letih resnosti nasmeji, ker lahko zadiha. To velja tudi za vse ostale.

Več preberite na zavihku mnenja strank:
"Miha mi je odprl pljuča. V mladosti sem bila astmatik in pogosto prebolevala prehlade in pljučnice, zato nikoli nisem imela prostora v pljučih za dihanje. Sploh ne vem, če lahko opišem občutek, ko imaš nenadoma večja pljuča. Ko globoko vdihneš in čutiš, da se ti pljuča res napolnijo do vrha, vse do ključne kosti in zgornjega dela lopatic."

Na žalost, boste sami iskali rešitev z pomanjkanjem vdiha in ali izdiha, ko boste že zelo v bedu (kot pove Miha). Občutek nemoči oz samote vas bo zavajal pred iskanjem rešitve. 

In še skrivnosti:
  • vdih v sproščenem stanju je najpomembnejši, kakršno koli predihavanje in dihanje na silo naprimer s prepono tega ne reši. Če predihvate in imate občutek, da je bolje naj vam povem, in vi tudi veste, da vaše dihanje ni v redu, ni bilo in ne bo s takšnim pristopom. Vrednosti kapacitete pljuč na spiromertiji so kljub težavi v okviru mejnih vrednosti ali malenkost pod povprečjem,
  • podočnjaki lahko nakazujejo težavo z dihanjem v sproščenem stanju, z terapijo pa se jih ne da odpravit, le omiliti.

Več o pljučni kapaciteti si lahko prebrete na Wikipediji.

Terapija za povečanje aktivne kapacitete pljuč

Miha Ogrin izvaja terapijo za povečanje aktivne kapacitete pljuč